Terug

​​Op naar een wereld waar iedereen
erbij hoort. Altijd. Overal.


Elke dag botsen mensen met een beperking tegen talloze drempels. De Genereuzen zeggen: weg ermee! Weg met de drempels in structuren, wetgeving en financiering. Maar ook en vooral: weg met de drempels in ons hoofd. Zodat het samen leven, wonen en werken van mensen met én zonder beperking helemaal normaal wordt. Daar staan we voor! Sta je ons bij?

Samen leven door samen te beleven.

Elkaar beter te leren kennen, begint bij elkaar ontmoeten! Daarom sturen we jullie met plezier samen eropuit. Naar tal van genereuze evenementen.

Altijd al naar Pukkelpop willen gaan? Of ben jij een fervente wandelaar? Ons platform vindt voor jou de perfecte festival-, sport- of zomermaatjes die er net zoveel zin in hebben als jij! Sowieso ben je na die dag weer een ervaring en zelfs enkele vrienden rijker.

Bekijk de activiteiten

Ben jij Genereus? Ongetwijfeld!

- Je bent een levensgenieter pur sang.
- Je bent een enthousiaste drempelstamper.
- Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontmoetingen.
- Je bekijk de wereld graag vanuit een ander perspectief.
- Je ziet geen problemen, maar uitdagingen om te ontrafelen.

Vind je missie van de Genereuzen ook een geweldig goed gedacht? Teken het Iedereen-Erbij-Charter!

Teken het charter! (Privé)
Teken het charter! (Organisatie)

Hoe kijken de Genereuzen naar de toekomst?


Dit jaar brengen we hopelijk 4000 Genereuze festivalgangers, sportievelingen en zomervrienden met en zonder een beperking samen tijdens tal van toffe evenementen.

Over enkele jaren hebben we genoeg draagvlak gecreëerd. Zo kunnen we druk zetten op organisaties en overheden om structuren, wetgeving en financiering aan te passen ten gunste van mensen met een beperking.

Tegen 2030 is het samen leven, wonen en werken van mensen met en zonder beperking de gewoonste zaak ter wereld. En dan hoort iedereen erbij, overal en altijd.

Foto's van vorige edities


Vorige zomer was de start van onze Genereuze droom, waar iedereen er gewoon bijhoort. Met 150 waren ze op de festivalwei. Hieronder zie je met eigen ogen dat ze hebben genoten op Suikerrock, Nostalgie Beach Festival, Pukkelpop en Gevarenwinkel Blues.