Allemaal samen tegen beperkingen

Iedereen hoort er gewoon bij.
Ook op de festivalwei.

Of je nu twee benen hebt of vier wielen. Een verstandelijke beperking hebt, slechthorend bent of dolgraag oorverdovend luid liedjes meebrult. Elk jaar blindelings de weg naar Kiewit vindt of slechtziend bent ...
Muziek vinden we allemaal genieten. En weet je wat nog beter is? Samen genieten. Daarom sturen de Genereuzen deze zomer mensen met én zonder beperking samen naar de festivals. 

Jij komt toch ook?

Dus: heb jij een beperking en wil je graag naar één van onze festivals?  Schrijf je dan snel in en wij zoeken voor jou de idéale festivalmaatjes. Je kan je alleen inschrijven of met een vriend(in). Aan jou de keuze. Je festivalmaatjes zijn altijd met 2 of meer. Zo vormen jullie samen een gezellige festivalbende.

Onze Genereuze festivals.

Onze partner Het Nieuwsblad volgt voor elk festival één groepje festivalgangers. Misschien wel ‘t jouwe!

suikerrock_zondag32.jpg

Suikerrock
van 27 tot 29 juli
Toegankelijkheidsinfo: 
suikerrock.be/toegankelijkheid

Nostalgie 1.jpg

Nostalgie Beach
11 augustus
Toegankelijkheidsinfo:
nostalgiebeachfestival.be/nl/praktisch/bereikbaarheid

Pukkelpop 3.jpeg

Pukkelpop
Van 15 tot 18 augustus
Toegankelijkheidsinfo: pukkelpop.be/nl/info/toegankelijkheid/

maxresdefault.jpg

Blues Gevarenwinkelfestival
Van 23 tot 25 augustus
Toegankelijkheidsinfo:
gevarenwinkelfestival.be


Een genereus antwoord op
veelgestelde vragen.

 

Mag ik mijn vrienden meebrengen?

Ja hoor! Je mag 1 extra vriend(in) meebrengen. Dat mogen je festivalmaatjes trouwens ook.


Hoe worden de groepjes samengesteld?

De groepjes worden samengesteld door medewerkers van Konekt. Zij kijken eerst naar het festival van je voorkeur, je leeftijd en je woonplaats. Daarna bellen ze je op om samen te bespreken wat voor soort festivalmaatje je zoekt en wie het best bij jou zou passen. Dan zoeken we de goeie match. Klikt het? Dan gaan jullie samen op stap.


Zijn de festivals wel toegankelijk voor mensen met een beperking?

Absoluut! De 4 festivals die werden geselecteerd zijn toegankelijk voor mensen met een beperking.  

Op Nostalgie Beach, Suikerrock en Pukkelpop is Inter, het Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid, aanwezig. Deze drie evenementen dragen bovendien het Inter.events-label, wat wil zeggen dat zij voldoen aan de basisvoorwaarden van toegankelijkheid.


Wie of wat is Inter?

Inter is het Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid. Zij maken muziekfestivals toegankelijk voor iedereen.
Want: mensen hebben pas een handicap als de omgeving niet is aangepast aan hun mogelijkheden. Lees hier meer over Inter.


Welke garanties geeft Inter mij?

Vijf om precies te zijn! Toegankelijk sanitair. Een goed zicht op het podium. Voorbehouden parking dichtbij. Een contactpunt voor het festival en een infopunt tijdens het festival voor al je vragen. Oh ja: je assistentiehond mag ook mee. Meer over de garanties lees je hier.


Zijn de vrijwilligers van Inter ook aanwezig op deze festivals?

Ja hoor! Inter is aanwezig met vrijwilligers op Nostalgie Beach, Suikerrock en Pukkelpop.  Op Gevarenwinkel hebben de organisatoren speciale aandacht voor mensen met een beperking.


Kan ik een beroep doen op de vrijwilligers van Inter?

Zeker en vast. De Inter-vrijwilligers zorgen op Suikerrock, Nostalgie Beach en Pukkelpop voor het onthaal en ondersteunen ook bij activiteiten van het dagelijks leven. Neem contact op met Inter voor het festival van je keuze en geef aan welke assistentie je nodig hebt: hulp bij verplaatsingen, eten en drinken, toiletbezoek, een douche nemen, …


Iedereen erbij-charter.

‘t Is tijd om drempels weg te halen. In gebouwen, maar ook in ons hoofd. Iedereen hoort er simpelweg bij. Evident? Teken toch ons charter.
Want een beweging die breed wordt gedragen, wordt beter gehoord.

Het Charter

Het Charter