inter@2x.png

Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid, wil de interactie tussen mens en omgeving verbeteren. Mensen hebben een handicap als de omgeving niet is aangepast aan hun mogelijkheden. En ook festivalbezoekers met een beperking botsen vaak op drempels. Samen met organisatoren en heel wat vrijwilligers werken we die drempels weg om evenementen toegankelijk te maken.

Hoe doen we dat? Door organisatoren advies op maat te geven en te ondersteunen bij de opbouw. Door bezoekers met een handicap vooraf goed te informeren en Inter-assistenten in te zetten tijdens het evenement. Maar ook door materialen in te
zetten die de toegankelijkheid verbeteren, zoals oprijplaten, een ringleiding voor
gebruikers van een hoorapparaat, … 

De 6 garanties van Inter:

  • informatie over de toegankelijkheid

Er is een contactpunt voor het festival en een infopunt tijdens het festival. Daar kunnen personen met een beperking terecht met hun vragen.

  • voorbehouden parking

Zo kunnen mensen met een beperking altijd dicht bij de ingang van het festival parkeren en ook in de onmiddellijke omgeving van de camping (als die er is).

  • Toegankelijke publiekslocaties

Alle publiekslocaties op het festival zijn bereikbaar en bruikbaar voor alle bezoekers. Is dat niet mogelijk, dan communiceert de organisator hier vooraf over.

  • Goed zicht op het podium

Dit kan bijvoorbeeld door een rolstoelpodium of een voorbehouden zone. 

  • toegankelijk sanitair
  • Assistentiehonden welkom

Assistentiehonden zijn natuurlijk toegelaten. Ze moeten wél als dusdanig herkenbaar zijn met jasje of beugel.

.