Terug

  • Snijders- & Rockoxhuis

    Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Beiden drukten ze hun stempel op het culturele en sociale leven van hun stad, Nicolaas als burgemeester, Frans als bedreven schilder van dieren en stillevens. 20 jaar lang waren ze ook buren: ze woonden naast elkaar in twee aangrenzende woningen in de Keizerstraat.

    Beide panden, met zorg gerestaureerd, behoren tot het patrimonium van KBC, dat het Rockoxhuis al langer openstelde als museum en daar nu het Snijdershuis aan toevoegt. De leefwereld van hun zeventiende-eeuwse bewoners wordt er opgeroepen met stukken uit de rijke eigen collectie, aangevuld met langdurige bruiklenen uit de verzamelingen van Belgische en buitenlandse musea en privéverzamelingen.

    Over de schouders van Nicolaas en Frans kijken we naar hun leefomgeving, naar kunst maken en kunst bevorderen, naar verzamelen en etaleren, naar spel en ontspanning, naar markten en gedekte tafels, naar natuur en tuinen, naar de humanist en de modale burger in de woelige tijd waarin ze leefden.

    Kom het ontdekken!


Details
Waar: Antwerpen
Adres: Keizerstraat 10, 2000 Antwerpen
Wanneer: tot en met 30 september.
Prijs: 8 euro
Meer info: https://www.snijdersrockoxhuis.be/

Nog andere vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Ik wil gaan! Deel op Facebook
Details
Waar: Antwerpen
Wanneer: tot en met 30 september.
Prijs: 8 euro
Meer info: https://www.snijdersrockoxhuis.be/

De Genereuzen zijn een initiatief van


Hart voor handicapt

kunnen rekenen op de hulp van


Konekt Inter

En natuurlijk van de structurele partners van Hart voor Handicap


Cera Standaard Stichting Nieuwsblad